Användning av Nice klassificeringen i Kanada
Den 1 januari 2016 användes ”Nice klassificeringen” i hela 150 olika stater världen över. Av dessa stater hittar man både i- och u-länder. Men bland dessa länder har man fram tills nyligen inte kunnat hitta Kanada som tillämpar sitt egna klassificeringssystem. Men nu har man i Kanada beslutat sig för att börja tillämpa ”Nice klassificeringen” i och med att man planerar att ansluta sig till det s.k. Madridprotokollet. Det system som används vid internationella varumärkesregistreringar via World Intellectual Property Organization, WIPO. (Mer om det s.k. Madridprotokollet kan du läsa här).
Framtida anslutning till Madridprotokollet?
Än så länge är man i en övergångsfas i Kanada där man kan ansöka om varumärkesskydd och tillämpa ”Nice klassificeringen”. Men det är i nuläget inte obligatoriskt utan den nationella kanadensiska klassificeringen går fortfarande att tillämpa. Något datum för när övergången ska vara klar och man ska ansluta sig till Madridprotokollet är inte satt. Men i och med att den kanadensiska registreringsmyndigheten CIPO (Canadian Intellectual Property Office) påbörjat arbetet med en övergång kan man hoppas att inträdet i Madridprotokollet inte tar för långt tid eftersom det kommer att underlätta för alla er företagare som är verksamma i Kanada och funderar på att registrera ert varumärke där. Framförallt om ni redan har en internationell registrering via Madridprotokollet eftersom det då blir enkelt att utöka skyddet i Kanada genom att lägga till (efterdesignera) landet till den befintliga internationella registreringen.
Vill du redan nu ansöka om varumärkesskydd i Kanada behöver du inte vänta på införandet av Madridprotokollet eftersom vi i nuläget inte vet hur lång tid det tar innan de är medlemmar. Istället är det bättre att vi hjälper dig att ansöka om ett nationellt varumärkesskydd i Kanada så att du inte går miste om möjligheten att skydda varumärket om du nu väntar för länge.
Behöver du hjälp med varumärken? Vi hjälper dig med allt som rör ditt varumärkesskydd till exempel att registrera varumärke i Sverige, registrera varumärke i EU och registrera varumärke internationellt.
Dessutom hjälper vi dig med mönsterskydd och domännamnstvister (såsom ATF tvister om domännamn under .se och UDRP tvister om domännamn under .com).
Kontakta oss idag för att få snabb hjälp till ett bra pris.